Skip to content

Közösségek a Balatonnál – Együtt élni, de hogyan?

Névtelen terv (1)

Meg nem értés és szakadék van közöttünk? Hogyan tudnánk jobban együtt élni? 

Erre keressük a választ ebben a programban online kutatás és az azt összefoglaló, bemutató interakítv beszélgetés keretében. Jó gyakorlatok bemutatásán túl a sztereotípiák megváltoztatása a cél.

Közösség kifejezésnek a kérdőívben a lehető legtágabb értelmezést adjuk, nem szűkítjük semmiben. Célunk, hogy a program végére legyen egy egységes megértésünk a közösség fogalmára, ami közelebb hoz egymáshoz beköltözőt és tősgyökerest, Z és X generációst, családost és egyedülállót stb.

A KSH kutatása alapján az elmúlt 5 évben az EKF területén is több, mint 10.000 fő/év/vármegye volt a „beköltöző”. Az elköltözőkkel együtt még így is nőtt a lakosság száma. Elkülönülve élünk vagy közösségként gondolunk a munkahelyünkre, lakókörnyezetünkre? Hisszük, hogy közösséghez tartozni az összetartozás érzését adja, segít kapcsolatokat építeni, új barátokat találni, és támogatást nyújt a hasonló érdeklődésű emberek között. Programunk két részből áll:

Ahhoz, hogy támogatni tudjuk a közösségeket, az együttműködéseket min. 200 fő bevonásával online kérdőívet készítünk, ahol összegyűjtjük a jó gyakorlatokat, tapasztalatokat.

Mindenkinek van legalább egy története, mi ezeket várjuk most!  Kérjük támogasd munkánk, a kérdőív kitöltése anonim és kb. 10 percet vesz igénybe. LINK

Nem elég, ha összegyűjtjük a jó gyakorlatokat, tapasztalatokat, ezeket Veletek is megosztjuk. 2023. november 23-án 18:00 és 20:00 között várunk Veszprémbe a “Közösségek a Balatonnál – Együtt élni, de hogyan?!” című facilitált interakítv beszélgetésre. A részvétel térítésmentes de regisztrációhoz kötött a limitált helyek miatt. Az eseményre a kérdőív végén lehet jelentkezni.

Kérdőív elérhető itt: LINK

A kutatást és a programot inspirálta, hogy a TEDxBalatonon is nagy népszerűségnek örvendett a “Gyüttmentek és bebírók – hogy tudunk jól együtt élni?” című beszélgetés. A kutatást lezáró interakítv beszélgetés házigazdája Sághy Krisztina TEDxBalaton és Art2B ügyvezetője. 15 éve foglalkozik sales/marketinggel sales vezetőként majd saját Art2B média cégének ügyvezetőjeként. 4 éve tart értékesítési tréningeket, célja hogy egyéni vállalkozókat és kisebb cégeket támogasson a nagyobb bevétel érdekében. 4 éve dolgozik a TED-el, előadó felkészítésben és TED-es beszélgetések facilitálásában, majd 2 éve megalapították a TEDxBalaton-t, ahol érdekes projekteknek és embereknek tudnak bemutatkozási lehetőséget biztosítani a balatoni régióban.

Kriszti

Gondolatébresztőnek 3 ok, amiért szerintünk érdemes egy közösséghez tartozni:

  1. Támogatás és kapcsolatok: Egy közösségben könnyebben találhatsz olyan embereket, akik hasonló érdeklődésekkel rendelkeznek, és akik támogatnak a céljaid elérésében vagy nehézségeid leküzdésében.

  2. Fejlődés és tanulás: A közösség lehetőséget nyújt az új ismeretek és készségek elsajátítására, valamint az önkifejezés és kreativitás fejlesztésére.

  3. Közösségi élmény és öröm: Egy közösségben való részvétel sok örömet és pozitív élményt hozhat, mivel megoszthatod sikereidet, élményeidet másokkal.

Veszprém-Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány VEB2023-EKF “Minipályázatok” támogatással megvalósuló program.

Összefoglalónk az eseményről itt olvasható:

Közösségek a Balatonnál – Együtt élni, de hogyan?