Mi a „hófehér” működés alapja? – Pénzmentő mini kurzus a Switch üzleti találkozón

2024-ben tovább fejlődött a Switch üzleti reggeli. Klub formájában működik, vagyis a résztvevők számára exkluzív tartalmakat, megjelenési lehetőségeket és rendezvényeinken kedvezményeket teszünk elérhetővé.

Az évet egy nagyon erős témával kezdtünk: adóoptimalizálás. A kifejezés tűnhet túl homályosnak, távolinak. Azonban el kell fogadnunk, hogy a legkisebbeknek az egyéni vállalkozóknak és mikro vállalkozásoknak is érdemes ezzel foglalkozni, hisz több pénz maradhat a zsebünkben. Hogyan lehetséges mindez? Ezt a fontos kérdést járja körbe rendezvénysorozatunk első alkalmával Kiss Evelin, a Veszprémi Könyvelde alapítója, közgazdász és adószakértő.

Evelin szakértői tudásával és tapasztalatával társas vállalkozások és egyéni vállalkozók számára is hasznos tippekkel, tanácsokkal készült. Tabuk nélkül beszélt arról, hogyan kezelheted pénzügyeidet okosan és hogyan növelheted vállalkozásod anyagi hatékonyságát. A résztvevők a teljes prezentációt megkapták, itt most egy rövid összefoglalót teszünk közzé.

Kendőzetlen őszinteséggel kezdte Evelin: vállalkozói szabadságról beszélünk, de ne legyünk álszentek anyagi biztonság is fontos. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele, a vállalkozói alapismeret a vállalkozások működéséről. A könyvelő és adótanácsadó a tervezés része kell, hogy legyen.  Az üzleti találkozón sorba vettük, hogy egyéni vállalkozóként és társas vállalkozás vezetőjeként milyen sok lehetőség van előttünk, hogy adót optimalizáljunk. Teljesen törvényes, bárki számára elérhető lehetőségekről volt szó. A résztvevők azt a több órányi, napnyi kutakodást spórolták meg, ami a szabályok feldolgozásával járna.

Az első – és legfontosabb- adómentési pont a megfelelő gazdálkodási forma kiválasztása és a megfelelő adózási mód meghatározása a gazdálkodási formához. Ennek megállapítása szakembert igényel, aki számol és minden körülményt mérlegel.

Második pénzmentési pont a költségek vizsgálata. A vállalkozással kapcsolatban felmerülő különböző költségek elszámolásánál számos lehetőség van, ami ahhoz vezet, hogy pénzt spóroljunk.

Plusz 1 pénzmentő tanács az idő faktor szerepe. Evelin tanácsai: előre kell gondolkodni, utólag nem pótolható,  légy képben magad is a számaiddal.

Evelin munkájának misszója: „Hiszem és vallom ma Magyarországon lehet (és csak így szabad) „hófehér” vállalkozást működtetni.”

2024. márciusában várunk a következő Switch üzleti találkozóra. Gondolkoztál már azon, hogyan tudnád jobban megérteni a célközönségedet? Vagy arról, hogy lehetne hatékonyabban kommunikálni a vevőiddel? Mi motiválja őket, mitől félnek, miért lehet a Te terméked/szolgáltatásod a megoldás a probélmájukra? Erről fogunk először beszélgetni, majd rátérünk a gyakorlatra és minden résztvevő megalkotja a maga “tökéletes vásárlóját”. Előadó: Kolozsvári Zsuzsi – Helka Marketing tulajdonosa Regisztráció: https://bentbalaton.hu/regisztracio/

Szakértelem: