Ismerj meg minket!

Egyedi utakon együtt fejlődünk

Bizalom

Felelősségvállalás

Átláthatóság

Minőség

BENT csoportkép tagok, Bent szakmai közösség, Balatoni női vállalkozói egyesület,

A BENT Egyesület 2019-ben alakult, azzal a céllal, hogy összefogja és támogassa a nők által vezetett vállalkozásokat a Balaton-felvidéken.

Azt tapasztaltuk, hogy a környezetünkben sok nő kezd saját vállalkozásba, viszont kevés a kapcsolódási lehetőség, az olyan esemény, ahol a vállalkozói létben felmerülő problémákat meg lehet vitatni, új dolgot lehet tanulni vagy éppen kötetlen formában lehet üzleti kapcsolatot kialakítani.

Missziónk, hogy összefogjuk és közösségünk erejével támogassuk a balatoni régió vállalkozóit.

Nagy utat tettünk meg azóta és örömmel tapasztaljuk, hogy szakmai és szabadidős programjaink nemcsak a vállalkozónők tetszését nyerik el, hanem egyre több férfi vállalkozó is bejelentkezik az általunk szervezett eseményekre: a kapcsolatépítő és tudásbővítő összejövetelekre.

Egyesületünknek 14 állandó tagja van, és emellett jelenleg 25 pártoló tag segíti a munkánkat. A pártoló tagok száma évről évre nő, köszönhetően annak, hogy egyre többen ismernek meg minket és szívesen állnak az általunk képviselt eszmék és célok mellé.

Sokszínű tagság, hatékony megoldások

A tagjaink által képviselt szakmai területek köre szerteágazó: HR tanácsadás, coaching, tréning, marketing, munkabiztonság,  karrier tanácsadás, személyiség fejlesztés, nyelvi fejlesztés, személyes márkaépítés, mentoring, online megjelenés, tervezőgrafika, festészet, kreatív fejlesztés, időgazdálkodás, pályázatírás, projektmenedzsment, pénzügyi tervezés.

 

A meglévő komplex tudással és tapasztalattal, olyan megoldásokat tudunk hozni egy-egy problémára, igényre, amely korábban ilyen formában nem létezett: ez az igény inspirál és vezet minket, hogy újat alkossunk.

Az Egyesület kiemelten az alábbi tevékenységi területeken szervezi működését:

  • tudásmegosztás
  • kölcsönös támogatás
  • információátadás
  • networking
  • értékteremtő, érdekvédő közösség

Az Egyesület elnöke:

Nagyné Czuri Eszter

HR tanácsadó és elhivatott közösségépítő

Nagyné Czuri Eszter BENT elnök

Történetünk

2019 - A kezdetek

13 vállalkozónő megalapítja a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesületet, ami visszavezethető a balatoni Mompreneurs vállalkozó anyukák csoporthoz, amit az alapítók indítottak el és azóta is szakmai támogatást nyújtanak a mára már több mint 1.100 taggal rendelkező csoportnak.

2020 - A kihívás éve

Márciustól a pandémia okozta kihívásokra válaszolva online térbe helyeztük át a működésünket. 4 hónapon át ingyenes segítő beszélgetéseket tartottunk online az érdeklődőknek, többek között álláskeresés, karriertanácsadás, motiváció, online jelenlét, változás feldolgozás témában.

Első vidéki helyszínként Balatonalmádiba hoztuk a Flow Alapítvány által elindított Street Training ingyenes tanulási fesztivált. Az esemény szlogenje, amellyel nagyon könnyen azonosulunk: “Tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet!”.

A helyszínen 20, többségében helyi szakember, tréner mutatkozik be és tart ingyenes workshopot eseményenként több, mint 140 résztvevőnek.

2021 - Munkánk elismerése

Júliusban a Bridge Budapest szakmai zsűrije nekünk ítélte a “Látható helyi közösségek” díjat, mely nemcsak elismerése az ezt megelőző három év munkájának, hanem egy komoly támogatása is annak a célunknak, hogy a vidéki vállalkozók (egyéni/mikro) elérhetővé, megjeleníthetővé, “láthatóvá” váljanak.

2022 - Rákapcsolunk

Kezdetben online, majd pedig személyes jelenléttel tartjuk a környék első és egyetlen üzleti reggelijét a SWITCH-et, amelyen mindig egy-egy téma köré szerveződik a szakmai beszélgetés. Ebben az évben 11 eseményt szerveztünk, ebből hármat az INPUT programmal együttműködve, a decemberi alkalom bevételét pedig jótékonysági céllal a Völgyzugolyház Alapítványnak felajánlva.

Üzleti reggeli sorozatunk azóta már SWITCH Klubként biztosít egész éves szakmai fejlődési és networking lehetőséget az érdeklődőknek.

2023 - Nagyot álmodunk

Együttműködésben elindítottuk a Katedra Coworking Veszprém közösségi irodát. 

Megszerveztük térségünk első vállalkozónőknek szóló kétnapos üzleti konferenciáját, az EmpowerHER Balatont, 100-100 fő részvételével naponta. A helyszínt a zánkai Kisbirtok Kultbázis biztosította, és fő támogatóink között üdvözölhettük a Theodora ásványvizet, a Rossmann Magyarország és a Europcar Kft-t.
2024-ben folytatjuk!

2024 - Folytatjuk

Inspiráció és Kapcsolatok 10 részes üzleti sorozat kezdő vagy elakadással küzdő vállalkozónőknek, női vezetőknek a VP6-19.2.1.-7-5-22 pályázat keretében.

Küldetésünk

Mindannyian más, egyéni utakon fejlődünk, azonban a BENT révén egy ponton az egyének találkoznak és egymást támogatva színesebbek, eredményesebbek lesznek. Küldetésünk, hogy a közösség erejével támogassuk az egyén kiteljesedését, céljai elérését.

Kifejezett fókuszunk a női vállalkozók fejlesztése, segítése és az ő kapcsolatrendszerük bővítése. A női vállalkozók nemcsak gazdasági szereplők, hanem társadalmi szerepeik is hangsúlyosak, így a BENT tevékenységének nemcsak gazdasági következménye van, hanem társadalmi, szociális hatást is elér a balatoni régióban.

Célunk,

hogy összefogjuk és közösségünk erejével támogassuk a balatoni régió vállalkozásait, azok fejlődését.
Programjaink segítségével bővítjük a térség üzleti kapcsolat rendszerét, platformot teremtve a szakmai kommunikációra, amivel elősegíthetjük a jövő vállalkozó generációjának megszületését. Kapcsolatrendszerünk és partnereink által üzleti megoldásokat kínálunk egyéni vállalkozók, kkv-k és nagyvállalatok számára.

Hiszünk az összefogás erejében

Hisszük,

hogy ha támogatjuk a női vállalkozókat, segítve őket a vállalkozásukban és szakmai fejlődésükben, azzal pozitív hatást érünk el a környezetünkben.

hogy a szakmai fejlődés és az új készségek megszerzése segít elérni a kitűzött üzleti céljainkat.

hogy egy erős és támogató közösség, nemcsak támogatást nyújt, hanem kibontakozásra ösztönöz, serkenti az innovációt és inspirálja tagjait.

Ti mondtátok!

Résztvevői visszajelzések az általunk szervezett szakmai eseményekről

Vélemények a BENT beszélgetésekről

“Hálásan köszönöm a tegnapi coaching lehetőséget! Hihetetlen, hogy 30 percen belül megoldás születik egy zűrzavaros helyzetre, amiben a segítségedet kértem. Igencsak fókuszálnom kellett, hogy a mély s váratlan, tiszta kérdésekre korrekt választ adjak, mellébeszélés nélkül, s ezzel rávezettél a saját megoldásomra. Külön köszönöm a kedves figyelmet és mosolyt, ami belőled áradt, még így a laptop képernyőjén is átjött ez a gondoskodó, biztonságot sugárzó energia. Bíztatok mindenkit, hogy ha valamiben elakadt, vagy nem látja a következő lépést, keresse Zsófit bizalommal! Köszönöm szépen!”

(Anonim)

Szitár Zsófia segítő beszélgetése, BENT beszélgetések keretében

“Háromgyerekes anyukaként nagy segítségemre volt Makó Judit, akivel a mindennapok időbeosztásáról beszélgettünk online:).  Egy nagycsaládos Anyuka támogató szavai megerősítettek, hogy jól érezzem magam jelen szerepemben és ha több időt nem is találtunk a 24 órában, de segített abban, hogy miként tekintsünk pozitívan saját otthoni “munkánkra”.  Örömmel ajánlom másoknak is a lehetőséget, hogy egy új perspektívából tekintsenek a mindennapokra.”

Márta

Makó Judit segítő beszélgetése, BENT beszélgetések keretében

Vélemények a SWITCH üzleti reggeliről

„Visszajelzésként, nekem ez volt szinte a legütősebb reggeli, a téma, a Szilvi által felvázolt modell, és a résztvevők sokszínűsége miatt. Köszönöm, hogy részt vehettem!”

Szandra

a Switch üzleti reggeliről, házigazda Molnár Szilvia, téma: Jövőálló vezetés – avagy a folyamatos változások közepette hogyan legyél sikeres vezetője vállalkozásodnak, illetve csapatodnak

“Az volt a legjobb, a mai SWITCHPRO-ban, hogy megerősítést és új nézőpontokat kaptam – mindezt egy nagyon szép helyen, finom reggeli mellett.”

Zsuzsanna

a SwitchPRO üzleti reggeliről, házigazda Tardi Hajnalka, vendége: Darabos Györgyi, tanulásmódszertan tanácsadó, téma: Alkalmazkodás a változásokhoz, avagy élethosszig tartó tanulás

“A SWITCHPRO fontos tanulsága számomra, az volt, hogy az önismeret, önfejlesztés ebben a gyorsan és folyamatosan változó világban milyen fontos – kis túlzással azt is mondhatnám, a túlélés záloga. 🙂”

Anonim

“A SWITCHPRO -n érdekesnek találtam, hogy ugyanaz az előadás mennyire különböző területekről szólított meg embereket.”

Anonim

Vélemények az 1. EmpowerHER Balaton üzleti konferenciáról

“Köszönöm a meghívást, nagyon megtisztelő ilyen szuper közösségben tevékenykedni! Csodás volt megtapasztalni a női összefogás erejét! Igyekeztem sokat adni, de biztos, hogy én is rengeteget kaptam. Fantasztikusak vagytok csajok!

Végh Kata

stílustanácsadó, stílus kommunikátor

“Köszönjük Nektek! Szuper csapat vagytok és a konferencia is az volt! Jöhet a következő!

MSVSK - Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség

“Szuperek lettek a fotók, nagyon jól visszatükrözik az esemény hangulatát –  nagyon jól éreztem magam – és ahogy láttam, mindenki.

A hasznos témák mellett ami nekem tetszett, az a pozitív, támogató, inspiráló környezet, amit teremtettetek, azonnal érződött, ahogy beléptem, és végig. A mai világban ez szuperfontos. 

Sajnálom, hogy nem tudtam maradni szombaton is, a képek alapján nagyon jó lehetett. 

Köszönöm, hogy a része lehettem, és ha máskor is tudok segíteni, hozzátenni (kerekasztalvezető/ előadó) bármilyen módon, nagyon szívesen jönnék, szóljatok :)”

Harcsa Bea

kerekasztal-beszélgetés moderátora

“Hálásan köszönjük a sok elképesztően jó, élménydús és emlékezetes pillanatot.

Nagyon élveztük, mert közvetlen volt, “intim”-bensőséges, őszinte, és minden a legtermészetesebb módon folyt. Sok ilyenre van szükség, alig várjuk a következőt.

A 4 győri vállalkozó anyuka nevében írom, akik 2 napra “elszabadultak”, hogy kicsit inspirálódjanak, töltődjenek, és ezt a legjobb helyen tették. ❤️”

Anonim

Csatlakozz hozzánk pártoló tagként!

Egyesületünket 14 állandó tag alkotja, és  mellettük már 26 pártoló tag is segíti a munkánkat. Örömmel látjuk azokat a tenni vágyó, kreatív, némi szabadidővel rendelkező vállalkozókat/vállalkozást tervezőket, akik szívesen csatlakoznának, mint pártoló tagok az Egyesülethez.

Kérjük, jelentkezési szándékod az alábbi űrlap kitöltésével jelezd nekünk!

Ha az elsők között szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikereink számokban

résztvevő eseményeinken

rendezvény legalább évente

aktív tagok száma

partner szervezet

tagjaink általi régiós együttműködés

2021-ben ítélte nekünk a Bridge Budapest szakmai zsűrije a “Látható helyi közösségek” díjat, amely fontos elismerése addigi munkánknak és támogatása egyik fő célunknak, hogy a vidéki vállalkozónők láthatóvá váljanak.

Együttműködések

2021-ben kezdődött a közös munkánk a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával workshopok, szakmai események, networking rendezvények szervezésében. Kiemelt témáink: pénzügyi tervezés, árazás, értékesítés, online/offline megjelenés

logo MVÜK

A Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének Női Vezetői Klubjával évente 2 szakmai programot szervezünk, ahol központban a vezető szerepek nőként, mindennapi kihívások állnak. A helyszín felváltva Budapest és Balaton parti település, így a helyi adottságokat is meg tudjuk mutatni a klubtagoknak.

Flow Alapítvány Street Training Balaton

A Flow Alapítvánnyal közösen 2020-tól szervezzük a Street Training Balaton ingyenes tanulási fesztivált, ahol 20, többségében helyi szakember, tréner mutatkozik be és tart ingyenes workshopot eseményenként több, mint 140 résztvevőnek.

katedra coworking veszprém

A coworking iroda a veszprémi Katedra Nyelviskola épületében, annak égisze alatt nyitotta meg kapuit. A működtetésében a BENT és Filep Szilvia márkaépítési és üzletfejlesztési szakember a Katedra partnere.
A közösségi iroda helyszínéül szolgál az üzleti rendezvénysorozatunknak, a SWITCH Klubnak.

TedxBalaton logo

Egyesületünk nemcsak aktív szerepet vállal az eseményen az önkéntes csapat szervezésében, hanem egy állandó tagunk az előadókat kiválasztó zsűri tagjaként is segíti a TEDxBalaton csapat munkáját.