A Balaton-felvidék első női üzleti konferenciája

„Az összefogás egy kezdet.
Az együtt maradás a fejlődés.
Együtt dolgozni a siker.”

EmpowerHer Balaton konferencia 2024

A Super Early Bird jegyek még vásárolhatók:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

2023. szeptember 29-30-án az első EmpowerHER Balaton üzleti konferenciával egy új korszak kezdődött a BENT életében. Ez a két nap telis-tele volt inspirációval, értékes kapcsolódással, közös fejlődéssel és tudásmegosztással.

Az esemény lehetőséget teremtett női vállalkozóknak és vezetőknek, hogy szakmai kapcsolatokat építsenek, fejlesszék készségeiket és megismerjék a vállalkozói lét megannyi kihívását és sikerét. A konferencia beszélgetései olyan fontos témákat érintettek, mint

 • a családi vállalkozások generációs dilemmái és a sikeres folytonosság kihívásai;
 • az egyensúly a realitást és a kreativitást közt egy vállalkozásban;
 • az összefogás és a szóló út dilemmája a vállalkozói életben;
 • az innováció és a piacra lépés művészete a vállalkozói világban;
 • az etikus vállalkozások építése és működtetése;
 • a generációk közötti együttműködés és a vezetői stílusok változásai a vállalkozásokban.

2024-ben is olyan izgalmas témákkal készülünk nektek, mint:

 • hogyan tudunk a gyorsan változó világban a jelenben létezni, megélni és „jól” dönteni;
 • kell-e váltani, azaz milyen külső és belső motivációk miatt váltunk, milyen készségek, képességek kellenek egy sikeres váltáshoz;
 • a jövő itt van, de ez milyen vezetői kihívások elé állít minket, mire érdemes fókuszálni egy gyorsan változó és néha akár érthetetlen környezetben;
 • beszélgetünk női vezetőkkel, vállalkozónőkkel, akik szembe mentek a sztereotípiákkal;
 • milyen szakértelemre, tudásra van szükség ahhoz, hogy a munkaerőpiacon maradjunk és sikereket érjünk el;
 • megpróbáljuk megállítani az időt, de ha nem megy, akkor kicsit megszelidítjük;
 • testkép-divat-fenntarthatóság: a modern nő dilemmái.

Mi vár rád 2024-ben?

Kerekasztal-beszélgetések

8 beszélgetés a legtöbbeteket foglalkoztató, aktuális témákban

A tavaly oly népszerű kerekesztal-beszélgetések idén sem maradhatnak el. Igyekeztünk most is izgalmas témákat választani és olyan vendégeket meghívni, akik naprakész tudással, tapasztalattal rendelkeznek, hogy moderátorunk kérdéseire hasznos válaszokat kapjunk.

WORKSHOPok

12 mini tréning a legkiválóbb szakemberekkel

Idén is lesznek workshopok, ahol 1 órában kiscsoportos foglalkozásként olyan témákban fejlődhettek, mint például az önazonos vállalkozás építése, szakemberből vezetővé válás, időgazdálkodás, stb.

Egy idősávba legalább 3 workshopot tervezünk, ezekre a jelentkezést az esemény napján, a regisztrációkor tudjátok majd megtenni. Addig is javasoljuk böngésszétek az idei nagyszerű önfejlesztési lehetőségeket.

Előadások

6 gondolatébresztő előadás elismert szakemberektől

Főként a kerekasztal-beszélgetésekhez kapcsolva gondoltuk, hogy azok témáját kicsit kibővítjük egy tudás mélyítő, esetleg vitaindító előadással. Ezekre az előadásokra is neves hazai szakembereket kértünk fel, hogy a legjobbaktól tanulhassunk. 

Expo

Helyi vállalkozások bemutatkozása

Az esemény 2 napján lehetőséget biztosítunk helyi vagy helyi kötődésű kézműveseknek, termelőknek, szolgáltatóknak, hogy megmutassák a rendezvényünk résztvevőinek, hogy mivel foglalkoznak, milyen termékeket állítanak elő. 

Szívesen támogatnád a rendezvényünket?

A programok részletei

Előadások

Idén új elemként rövid, gondolatébresztő, idegennyelven szólva keynote, előadásokkal is gazdagítottuk a programot. Előadóknak pedig országosan elismert szakembereket kértünk fel. Ismerjétek meg őket!

2024. szeptember 27.

empowerher balaton al ghaoui hesna

Al Ghaoui Hesna, Prima Primissima díjas újságíró, szerkesztő, riporter

Englert Róbert empowerher

Englert Róbert, a Transzcendentális Meditáció tanára

Közgazdász alapvégzettséggel, több éves felsővezetői tapasztalattal fordult a TM technika felé, a nyugati világból kelet felé és megtapasztalta a meditáció által elérhető belső boldogságot és stabilitást adó energiát. Azóta küldetésének érzi, hogy ezt minél több emberrel megossza. 

endrei kiss judit empowerher rtl

Endrei-Kiss Judit, szervezetért felelős vezérigazgató-helyettes, RTL

Több mint húsz éve vezet és támogat szervezeti és egyéni változásokat, korszakváltásokat, átalakulásokat. Hosszú évekig dolgozott felsővezetőként Shellnél, a Telenornál, később Yettelnél, jelenleg az RTL People területét vezeti. A stratégia szemlélet mellett különösen fontos számára az, hogy az általa vezetett vagy támogatott változások értéket teremtsenek szervezeti és egyéni szinten is.

2024. szeptember 28.

dr. Szennay Áron empowerher

Dr. Szennay Áron, a Budapest LAB tudományos főmunkatársa

Női vállalkozók Magyarországon – Valós akadályok és szubjektív megélések

 

BGE empowerher előadás

A Budapesti Gazdasági Egyetem BudapestLAB vállalkozásfejlesztési kiválósági központja a világ legnagyobb vállalkozáskutatása, a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) hazai partnereként publikált különjelentést a női vállalkozók magyarországi helyzetéről. A kutatás célja a női vállalkozókat körülvevő vállalkozói ökoszisztéma mélyebb megértése, valamint a női és férfi vállalkozók közötti esetleges különbségek feltárása. Az eredmények szerint a nők vállalkozói aspirációs szintje átlagosan alacsonyabb, vállalkozói önértékelése pedig gyengébb a férfiakénál. Annak ellenére, hogy a vizsgált mutatók alapján a férfi vállalkozókhoz hasonlóan teljesítenek, pedig az ökoszisztéma nem kifejezetten támogató számukra.

Véber Zoltán empowerher

Véber Zoltán, senior vezetési tanácsadó, FranklinCovey

Okleveles közgazdász és szervezetfejlesztő. A FranklinCovey üzletfejlesztési vezetőjeként és senior tanácsadójaként vezetők százaival dolgozik együtt a szervezetük transzformálásán és olyan stratégiai célok megvalósításán, ami kollektív viselkedésváltozást kíván meg a szervezetben. 

Dr. Zolnay Judit - Zolnay Consulting empowerher

Dr. Zolnay Judit, üzleti és vezetési tanácsadó

zolnay logo empowerher előadás

25 év multinacionális környezetben szerzett, nemzetközi üzleti felsővezetői és CEO tapasztalattal alapította meg a Zolnay Consulting-ot, hogy immár tanácsadóként támogathasson cégtulajdonosokat, cégvezetőket és vezetői csapataikat. 

Kerekasztal-beszélgetések

Folytatjuk a tavaly oly népszerű beszélgetési formát, amelyben szakavatott moderátor kérdéseire 3-4 meghívott vendég válaszol, akik az adott téma szakértői, kiváló ismerői. Ismerjétek meg az idei fő témáinkat!

2024. szeptember 27.

Bátran félni, jelen lenni, tudatosan dönteni

Hogyan tudunk a gyorsan változó világban a jelenben létezni, megélni és „jól” dönteni? A kerekasztal vendégei olyan nők, akik már döntöttek, most megkérdezzük, hogy hogyan vannak a döntéseikkel.

Simon Kata, mentálhigiénés szakember, beszélgetőtársai: Al Ghaoui Hesna, riporter-újságíró, Illés Fanni, paraolimpikon és Weinhardt Renáta, szervezetfejlesztő tanácsadó.

EmpowerHer Balaton Konferenica 2024 Logó - BENT SZakmai Közösség

Kell-e váltani?

A karrierépítés során ezen a kérdésen mindenki elgondolkodik legalább egyszer. Vajon belső vagy külső motivációk miatt váltunk inkább? Milyen képességek, készségek kellene ahhoz, hogy jól váltsunk? Lehet-e visszatérni egy döntés után?

Markovits Dóra, HR szakértő, kérdéseire válaszol Buzás-Kovács Anita, HR tanácsadó és mentál higiénés szakember, Lükő Szilvia, aki HR igazgatóból vált őstermelő-kistermelőként létrehozta a Menedék ÖKOkert és Sajtműhelyt és Zeliska Orsolya, aki senior márka menedzserből lett a balatonfüredi Péklány. 

EmpowerHer Balaton Konferenica 2024 Logó - BENT SZakmai Közösség

A jövő itt van! - A vezetés új fókuszban

Vezetői kihívások a VUCA-t követő BANI világban: hibrid munkavégzés, hirtelen változó gazdasági környezet, mesterséges intelligencia térnyerése, fenntarthatóság, emberi értékek, pénzügyi eredményesség és a vezetés élménye.
Milyen útjelzőkre, milyen perspektívákra érdemes fókuszálni egy törékeny, aggodalmat keltő, sőt néha akár érthetetlen környezetben?

Tóthné File Edina, Wellbeing és Team Transzformáció Tanácsadó, keresi a kérdésekre a választ Pistyur Veronikával, a Bridge Budapest ügyvezetőjével, Bódi Gabriellával az [eureka] alapítójával és Sárospataki Alberttal, a Billingo vezérigazgatójával.

kerekasztal empowerher

Mi a szupererőd?

Vendégeink olyan nők, akik szokatlan „terepen” kell, hogy megállják a helyüket és így is jól teljesítenek. Mi a titkuk? Mit tesznek azért, hogy sikeresek legyenek?

Akik a titkaikba beavatnak minket: Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu megálmodója; Szabó Cseszneki Nikolett, pénzügyi mentor; és a Continental vállalattól Komáromi Krisztina, Functions Technical Lead és Csomai Noémi, tehetséggondozásért és szervezetfejlesztésért felelős csoportvezető és aki a titkokat kutatja: Sághy Krisztina, tréner. 

kerekasztal empowerher

2024. szeptember 28.

Testkép - divat - fenntarthatóság

Egy inspiráló és gondolatébresztő beszélgetéssel indítjuk a 2. napot: megvitatjuk a divatipar hatását a testképünkre és a bolygónkra, szó lesz a tudatos fogyasztásról és az etikus divatról, valamint a pozitív testkép kialakításáról. 

A SikkMeUp! alapítója, Pataki Nagy Éva, vezetésével Cakó Kinga és Korn Anita a divatipar képviseletében, Kapás Kati pedig pszichológus szemmel, vitatják meg a modern nő dilemmáit.

kerekasztal_5 empowerher

Női vezetők

Vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogyan készültek a vezetői szerepre, szükséges-e nőként másképpen felkészülni a vezetői szerepre, milyen életutat jártak be, csinálnának-e valamit másképpen? 

Békéssy Olga, a Női Váltó alapító-főszerkesztőjeként, rutinos riporterként teszi fel majd a kérdéseket a beszélgetés vendégeinek: Járomi Juditnak (Baumit), dr. Csernus Fanninak (Amnesty International), és Klesitz Eszternek (Valeo).

EmpowerHer Balaton Konferenica 2024 Logó - BENT SZakmai Közösség

Hogyan lehet megszelidíteni az időt?

Van, akinek már sikerült! Most mi jövünk. A beszélgetés során megtudhatjuk, hogyan bánjunk az időnkkel, hogy a lehető leghatékonyabbak lehessünk.

Akik, Filep Szilvia, márkaépítési és üzletfejlesztési szakértő, profi moderálásában a tudásukat megosztják velünk: Szabó Ágnes, a Virtuális Irodaház tulajdonosa, Pauer Krisztina, vállalati well-being coach és Danyi István „Stipi”, időgazdálkodási szakértő.

kerekasztal empowerher

Hogyan lehet tartós a siker?

A Pannon Egyetem kutatásának bemutatásából kiderül, hogyan tudjuk növelni a munkahelyi, munkabeli hatékonyságot. 

EmpowerHer Balaton Konferencia 2024 Logó - BENT Szakmai Közösség

Workshopok

Workshopjainkon idén is hasznos és naprakész tudással gazdagodhattok. Böngésszétek, mivel készülünk és válasszátok ki a számotokra leginkább hasznos tréningeket!

2024. szeptember 27.

Bódi Gabiella - eureka

Bódi Gabriella: Önazonos vállalkozás építése

Queer nőként, roma örökséggel született a rendszerváltozás idején. Sosem illeszkedett egyetlen „dobozba” sem, de már egészen fiatalkorától tudta mit akar és azt el is érte. Közgazdász diplomája és vállalati tapasztalata rettenthetetlen vezetővé tette, aki kész arra, hogy inspirációt és eszközöket adjon a nőknek ahhoz, hogy üzletileg sikeresek legyenek és megvalósíthassák önmagukat. Hozzájárulva ezzel egy egyenlőbb és kiteljesedettebb társadalom megvalósulásához.

2024. 09. 27. / 11.00-12.00

Maros Weinhardt empowerher workshop

Weinhardt Renáta & Maros Anikó: Belső iránytű önismereti program női vezetőknek

Két nő, akik közgazdász karrierjük és vezetői, vállalkozói tapasztalatuk alapján építették fel saját programjukat, hogy továbbadják azt a tudást, amivel a workshopjuk résztvevői egy lépéssel (vagy akár többel is) közelebb kerülhetnek a szabad, tudatos, önazonos énjükhöz, és felfedezhetik saját erejüket, hogy megélhessék önmaguk kiteljesedését. Vallják, hogy dönteni egyben felelősség és szabadság, a félelmeinkkel együtt. Küldetésüknek érzik, hogy kiteljesedett életet élő emberekkel teljen meg a világ. 

beneford empowerher

 

2024. 09. 27. / 11.00-12.00

Balancehub empowerher

BalanceHUB: tervezés

Molnár Szilvia és Rácz-Székely Éva először a 2023-as EmpowerHER Balatonon találkozott. Ebből a találkozásból született meg a közös vállalkozásuk ötlete, amellyel idén már titeket segítenek, hogy a ti gondolataitokból is valóság váljon.

GPS Önmagadhoz - avagy Önszabotázs helyett ÖNAZONOSSÁG és ÖNÉRVÉNYESÍTÉS a női vezetői szerepedben vagy vállalkozónőként

Ismerős az érzés, amikor szabotálod saját sikeredet és nem vagy önazonos? Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül! Kezeld helyesen a magaddal szemben támasztott és a külsős elvárásokat, ne sorold többé hátra magad, hiszen az önérvényesítés kulcs a sikerhez mind az üzleti, mind a magánéletedben. Ne hagyd, hogy az önszabotázs gátat szabjon a sikerednek! Hozz önazonos döntéseket, élj nagyobb önbizalommal, tarts velünk és kapj egy tisztább képet arról, ki is vagy Te és mit akarsz igazából!

2024. 09. 27. / 11.00-12.00

Hibrid Lifehackerek

Hibrid Lifehackerek: Döntéstámogató módszerek

Igazi nagyágyúk érkeznek hozzánk a digitális marketing világából! Podcastjukat biztosan sokan követitek, de most itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy a személyes workshopjukon vegyetek részt. Ezen a tréningen olyan döntéstámogató módszereket ismerhettek meg, amit természetesen ők is használnak a munkájuk során, és ez a tudás segít majd nektek, hogy fejlesszétek a döntéshozatali készségeiteket a döntések hatékonyabb meghozatala érdekében.

2024. 09. 27. / 15.20-16.20

Zimonyi Barbara empowerher

Zimonyi Barbara: Változásmenedzsment

Feltöltés alatt…

2024. 09. 27. / 15.20-16.20

Bedő Beatrix empowerher

Bedő Beatrix: Vállalkozásfejlesztés

Feltöltés alatt…

2024. 09. 28. / 15.20-16.20

empowerher balaton workshop

Rasovszky Kata, Employer Branding és kommunikációs koordinátor, Continental

Feltöltés alatt…

Continental Logo empowerher balaton

2024. 09. 28. / 15.20-16.20

2024. szeptember 28.

Hideg Brigi empowerher

Hideg Brigitta: Fenntartható ruhatár

Szín- és stílustanácsadás, gardróbrendezés, testalkatelemzés, személyi styling az összhang, a stílus, a kiteljesedés, a kényelem megtalálása jegyében és mindezekhez társul a fenntarthatóság, ami fontos vezérelv kell legyen a ruhatárunk megválasztásakor is. Minőség a mennyiség felett!

2024. 09. 28. / 11.50-12.50

 

Szabó Katalin empowerher

Szabó Kata: Fenntartható ruhatár

Kommunikációs szakértő és színtanácsadó: egy nyerő párosítás, ami segít előhozni és jól megmutatni az egyén rejtett értékeit a világnak. Önbizalmunk, önazonosságunk kifejezése a megjelenésünkben üzleti sikereinket is meghatározhatja.

2024. 09. 28. / 11.50-12.50

 

Czupy Barbara empowerher

Czupy Barbara: Határok nélkül a Balaton partjáról: Exportálási stratégiák workshop

Van egy kiváló terméked? Itt az idő, hogy globális sikereket érj el vele! Csatlakozz ehhez a tréninghez, és ismerd meg a legújabb exportálási technikákat, amelyekkel kitűnhetsz a versenytársak közül! Tanuld meg, hogyan optimalizálhatod exportfolyamataidat, növelheted vállalkozásod nemzetközi jelenlétét, és használhatod ki a globális piac nyújtotta lehetőségeket! Lépésről lépésre megismerheted, hogyan viheted el a mikrovállalkozásodat a nemzetközi sikerig. Ne maradj le, fedezd fel itt a külpiac adta előnyöket!

2024. 09. 28. / 11.50-12.50

Hajós Andrea empowerher

Hajós Andrea: A sikeres üzleti mentoring

15 év felsővezetői tapasztalattal, üzleti látásmóddal, erős pénzügyes háttérrel és számos nagyvállalatnál sikerre vitt vállalatirányítási rendszer és szervezeti struktúra átalakítással a háta mögött Andrea szívügyének érzi a fiatal vezetők, vállalkozók üzleti mentorálását. Egy izgalmas workshopot kínálunk azoknak, akik betekintést szeretnének nyerni a felsővezetői tapasztalatok, stratégiák világába és ezt saját vállalkozásuk, vezetői munkájuk során szeretnék hasznosítani. 

headway consulting empowerher

2024. 09. 28. / 11.50-12.50

 

Tóth Rita & Dióssy Kata: Diverzitás

Feltöltés alatt…

2024. 09. 28. / 15.30-16.30

beöthy ádám empowerher

Fenyvesi Maya & Beöthy Ádám: Lépéselőny Tréning bemutató

Ezen az egy órás bemutató workshopon a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos tudás áll a középpontban, és olyan jó gyakorlatokat ismerhettek meg, amelyek eredményesen használhatóak a mindennapokban. Kifejezetten hasznos olyan munkavállalóknak – különösen vezetőknek, HR és DEI területen dolgozóknak – akik a napi munkájuk során is foglalkoznak a nemi alapú egyenlőség szervezeti szintű megvalósításával. 

amnesty empowerher workshop

 

2024. 09. 28. / 15.30-16.30

Danyi István empowerher

Danyi István 'Stipi': Hatékonyságnövelés digitális eszközökkel a vállalkozásban

Idén az időgazdálkodás hazai szakértőjét is workshop trénereink között köszönthetjük! Multis projektmenedzserből váltott, hogy tudását a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók szolgálatába állítsa. Tőle megtanulhatod, hogyan oszd be hatékonyan az idődet, hogyan használd ki optimálisan a rendelkezésedre álló kapacitásokat. 

timentor empowerher

2024. 09. 28. / 15.30-16.30

 

EmpowerHER Expo

Tavaly nagyon szerettétek, hogy néhány vendégünk termékeit a helyszínen megnézhettétek és meg is vásárolhattátok. Idén szeretnénk kibővíteni ezt a lehetőséget és nemcsak meghívott vendégeinknek biztosítunk megjelenési, kitelepülési lehetőséget. 

Akikkel találkozhatsz a kiállítók közt:

Hulladékcsökkentő és kutyás termékek

Kézműves termékek Balatonakarattyáról: egyedi, Balaton inspirálta mintázatú kenyeres zsákok, textil szalvéták és imádnivaló kiegészítők a négylábú kedvenceknek. 

Érdekel a lehetőség?
Szívesen bemutatkoznál te is?
Várjuk a jelentkezésed!

Jegytípusok

Jegytípusok

Többféle jegytípust alakítottunk ki, hogy megtaláljátok azt, amelyik legjobban megfelel az igényeiteknek:

 • Super Early Bird bérletek (2 napos jegyek)
 • Early Bird bérletek (2 napos jegyek)
 • 2 napos jegyek
 • páros bérletek
 • pénteki napijegyek
 • szombati napijegyek

A Super Early Bird jegyek még vásárolhatók:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Mit tartalmaz a jegy?

 • A konferencia előadásain, kerekasztal-beszélgetésein, workshopjain való részvétel lehetőségét.
 • Networking lehetőséget a Mórocz Kata, kollaborációs coach által vezetett üzleti rapid randin.
 • Résztvevői ajándékcsomagot a Rossmann jóvoltából.
 • Részvételt az ajándéksorsoláson.
 • Étkezési jegyet.
 • 1 alkalmas belépőt a SWITCH Üzleti Klub 2024-es előadásaira (értéke 10.000 Ft).
 • 10% kedvezményt a BENT Vállalkozói Karácsonyi Party belépőjegyéből.

Támogatóink

veszprém vármegyei kereskedelmi és iparkamara
empowerher balaton
rossmann empowerher
Continental Logo empowerher balaton

Együttműködő partnereink

veszprém vármegyei kereskedelmi és iparkamara

Akik azért dolgoznak, hogy idén is a legjobbat nyújtsuk nektek:

empowerher Balaton

Milyen volt az EmpowerHER Balaton 2023-ban?

Előadóink voltak- Empowerher Balaton Konferencia BENT Szakmai Közösség
EmpowerHer Balaton Konferencia kiemelt támogatóink voltak, Bent Szakmai Közösség

Szívesen támogatnád a rendezvényünket?

Amennyiben egy olyan céget képviselsz, amely értékeli a kapcsolatépítést, inspirációt, és fontosnak tartja a fenntarthatóságot és a társadalmi felelősségvállalást, akkor a EmpowerHER Balaton rendezvény szponzorációjával lehetőséget kapsz arra, hogy csatlakozz egy exkluzív közösséghez, ahol a női vállalkozók ereje és a balatoni régió fejlődése találkozik.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szponzoráció: BENT Szakmai Közösség / E-mail: info@bentbalaton.hu / Kolozsvári Zsuzsi / Tel.: +36 30 597 00 67

Az EmpowerHER Balaton üzleti konferencia szakmai tartalmát tekintve úttörőnek számít térségünkben. 2023-ban újdonság volt a BENT által szervezett események között is, hiszen eddig ekkora létszámú rendezvényt még nem szerveztünk. Szakmai csapatunk több éves tapasztalatának köszönhetően a szervezés nem akadály, viszont az általunk megcélzott minőség biztosításához szükségünk van további támogatásra is, ezért hoztuk létre a támogatói jegyet, valamint a kiemelt szponzori lehetőséget, mely a 2024-ben megrendezésre kerülő második konferencia lebonyolítását fedezi.