Ilyennek láttuk BENT-ről az első EmpowerHER Balaton konferenciát

Szeptember 29-30-án tartottuk az első EmpowerHER Balaton üzleti konferenciát Zánkán a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület szervezésében. Az eseménnyel célunk volt, hogy a balatoni régióban élő, dolgozó női vezetőknek, vállalkozónőknek szervezzünk eseményt, ahol friss, hasznos tudáshoz jutnak, kapcsolódási lehetőségeik lesznek, és jól érzik magukat. Mitől volt ez egyedi?EmpowerhEr balaton konferenica 2023

A Balatonnál ez volt az első ilyen konferencia; a külső-belső helyszínnel rendelkező Kisbirtok Kultbázis remek környezetet adott, és a meghívott vendégek ezekben a témákban még nem adtak elő: valós tapasztalataikat osztották meg. A résztvevők között volt számos szakmai terület: vendéglátáson, tuizmuson át a segítőszakmákon keresztül a gyártásig széles volt a merítés. Több évtizede vállalkozótól a még vállalkozást fontoló alkalmazottig, a kismamától a nagymamáig. A színes közönségben egy közös volt: tanulni, kapcsolódni jöttek.  S hogy mivel távoztak? Inspirációval, új kapcsolatokkal, üzleti együttműködésekkel, élményekkel.

 

Az eseményen zajló szakmai kerekasztal-beszélgetések és workshopok számos fontos témát érintettek, mint például a self-branding, a családi vállalkozások generációs dilemmái, az etikus vállalkozás kialakítása, az “együtt vagy egyedül” folyamatosan visszatérő kérdésköre, valamint a művészet és az üzlet találkozásának egyensúlya.

Empowerher Balaton

A programok összeállításakor kiemelt szempont volt, hogy olyan helyi, balaton-felvidéki szakembereket, sikeres vállalkozókat és kiemelkedő vezetőket hívjunk meg, akik tapasztalataikkal és tudásukkal segíteni és inspirálni tudják a résztvevőket. Ők példaként állhattak előttünk a vállalkozóvá válás, szervezetfejlesztés és cégvezetői fejlődés terén.

Mind a meghívott vendégeink, mind a rendezvényre érkezők a régiót nagyban befolyásoló és formáló, zömmel helyi nők voltak. A Balaton partján már tapasztaltuk azt az erőt, ami szakmailag és emberileg ebben a régióban összpontosul.

Közösségi felületeinken, levélben és személyesen is rengeteg pozitív és bátorító visszajelzést kaptunk. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki részt vett, hiszen a Ti jelenlétetek és hozzájárulásotok tette ezt az eseményt olyan kivételessé.

Ti ezt “vittétek” el a két napból:

“A programok változatossága és színvonala, a rendkívüli jó hangulat, a kedves vendéglátás, a szuper jó helyszínválasztás.”

“Nem tudnék egy dolgot kiemelni, hogy mi tetszett a legjobban. Nagyon jól éreztem magam, feltöltődtem és újult erővel tudtam belefogni a napi teendőkbe. Gyarapodtam tudásban, újabb ismeretségeket kötöttem és úgy érzem talán bátrabban “adom el” magam.”

“Kellenek az ilyen események, ahol lehet kapcsolódni, beszélgetni, sokféle embert megismerni.”

Az esemény szimbóluma lett Nagy Vera festőművész A sziget című reprodukciója, amelyet minden közreműködő megkapott. Az eseménnyel létrehoztunk egy szigetet, ami egy támogató, bizalmon és tudáson alapuló közösség. Hiszünk benne, hogy 30-án nem ért véget ez az út: visszük tovább ezt a szellemiséget.

EmpowerHer Balaton 2023

Szakértelem: